Gå till innehåll

Bihotell i Hälsingland!

Weeehoo! Onsdag den 15:e juli besöker jag Kulturkapellet i Sörfjärden, vid den underbart vackra kusten i norra Hälsningland. Syftet med Kulturkapellet är att skapa en mötesplats för kulturell och social verksamhet, i den historiska miljö som Kapellet bjuder. Deras sommarprogram hittar du här.

Temat för kvällen blir biologisk mångfald och fokus på vilda bin. Tillsammans kommer vi att bygga bihotell av lite olika slag, inklusive några av vassrör. Dessutom kommer vi tillverka egna, snygga sugrör av vass, i andan av hållbar utveckling.

Aktiviteten lämpar sig utmärkt för barn, och är en variant av de otaliga liknande aktiviteter jag har gjort med barn på Sigtuna naturskola, där jag jobbar.

Om du kommer dit så ses vi! Det kommer bli jättetrevligt! Och om du inte kan komma så får du gärna ta ladda ned och skriva ut min beskrivning av hur man tillverkar egna bihotell. Det är faktiskt busenkelt - och tänk så kul det är att få följa egna "husdjur" samtidigt som man hjälper naturens mångfald.