Gå till innehåll

Om naturpedagogen

Naturpedagogen är en sida som handlar om naturen och pedagogik knuten till natur, naturvetenskap och vår planet. Jag som driver sidan heter Johan Lindell. Jag har bakgrund som forskare inom evolutionsbiologi, och disputerade vid University of Toronto med en avhandling om genetik hos ödlor och biogeografi över Baja Californien, nordvästra Mexiko. Efter forskning vid Uppsala universitet har jag bytt bana till undervisning och utbildade mig till gymnasielärare i biologi och naturkunskap. Just nu undervisar jag på Sigtuna naturskola, en fantastisk arbetsplats där vi öppnar sinnena hos alla grundskolebarn i Sigtuna kommun genom specialdesignade temadagar inom naturkunskap. Alla barn träffar oss vid hela trettor heldagar vilket ger oss en unik chans att utbilda framtidens planetskötare.

Denna webbsida är en kontinuerlig utveckling av mitt intresse att nå ut till fler och fler människor, framförallt unga, med fascinationen kring naturen vi lever i och är beroende av. Vi får se vad det leder till.

Använd gärna materialet här och på mina sociala medier för att inspireras eller inspirera andra. Kanske är du pedagog? Då hoppas jag att mina tankar kan nå vidare till en större publik. Tillsammans är vi starkare, tillsammans kan vi skapa bättre förståelse, uppskattning och vördnad för vår omvärld.

All the best!

Johan